Шафтоли торт
Ingredients
- Масаллиқлар:
- 250 гр ун,
- 1 чой қошиқ ош содаси,
- 60-80 гр шакар кукуни,
- Лимон цедраси,
- Бир оз содас,
- 1 та тухум –
- 80-100 гр маргарин ёки сарёғ.
- Крем:
- 1кг консерваланган шафтоли,
- Иккига бўлинган : 2 дона тухум
- Оқи ва 100 гр шакар кукуни.
Пошаговая рецепт приготовления
1
Тайёрланиш усули:
2
Хамир қориб олиб, керакли ҳажмда ёйилади ва ёғ суртилган шаклга солинади.
3
15-20 дақиқа давомида пиширилади.
4
Тайёр бўлган кулчаларни тиндириб, яримталик шафтолилар териб чиқилади.
5
Тухум оқи шакар кукунига кўшиб яхшилаб кўпиртирилади ва шафтоли шарбабатидан тайёрланган масаллиқ билан қопланади.
6
Безели калпофини оч-жигарранг ҳолга келгунча купиртириб олиш лозим.